Pengegivende aktiviteter

                     /var/folders/0c/0f981tt524v7lfcn8nh1yd240000gn/T/com.microsoft.Word/WebArchiveCopyPasteTempFiles/EC057.jpg

 
Pengegivende aktiviteter – hvorfor?

De Blå Spejdere i Rårup, har brug for jer som forældre, til at hjælpe til med opbakning til at rejse penge til spejderne, for at vi fortsat at kan lave spændende spejdermøder, samtidig med at vi kan komme rundt på ture med vores spejdere.

Der er desværre kun en lille del af de penge, som betales i kontingent, der tilfalder spejderne selv. Resten kommer fra sponsorer, og de penge som vi selv kan tjene på diverse salg og omdelling. Da det er meget svært for spejdergrupper at skaffe sponsorer, er det ikke store midler, vi får ind den vej fra. 

Derfor har vi hvert år nogle aktiviteter, der hjælper til med at skaffe ekstra penge ind til De Blå spejder i Rårup.

Hvert år i begyndelsen af maj måned sælger vi blomster – margueritter, rundt omkring i Rårup og omegn. Dette er efterhånden en gammel tradition, som vi er kendt for rundt omkring. Mange mennesker venter ligefrem på, at vi kommer. Nogle gamle kendinge bestiller endda tit op til en hel bakke fuld forud for dagen. Vi som spejder sætter en stor ære i at sælge flotte og stærke blomster til den fornuftig pris af 15 kr. pr. blomst. 

Blomstersalget foregår på en spejderaften, ( se på din spejderes program seddel, hvilken dag det er ) hvor alle spejderne og deres forældre tager ud på forskellige ruter, og sælger margueritter. Hvert år sælger vi omkring 1200 stk. 

I november måned har vi vores årlige julekalendersalg. Dette er en lidt nyere tradition, som startede i 2008. Hvert år tages der et nyt gruppebillede lige efter sommerferien til julekalenderen, som er i A5 størrelse og den sælges for en pris på kr. 20,00. Hvert år får vi lavet 1000 stk. julekalendere, og det har indtil nu altid lykkedes os at få dem alle sammen solgt til folk i Rårup og omegn, samt venner og familie. Hver spejder får 10 julekalendere, som de har til opgave at sælge til famille, venner, eller naboer. Derudover får man tildelt enten en rute i Rårup og oplandet eller får man tildelt en tid i en bestemt weekend, hvor man skal stå ved købmanden enten i As Vig eller i Hornsyld. 

i Marts / April. Husstands omdeler De Blå Spejder i Rårup madaffaldsposer til ca 1300 husstande i rårup og opland, Her er det igen vigtigt med spejderne og deres forældres hjælp. Datoen for hvornår de senest skal være omdelt samt spejderens rute sendes ud til den enkelte spejder pr mail.

 Der ud over har vi 2 Genbrugs øerne som spejderne løbende skal holde øje med, en i Rårup og en i Bjerre, de afregnes til en fast pris pr. kvartal. 

Disse aktiviteter bidrager med størstedelen af vores indtægter, så det er derfor meget vigtigt, at de bliver gennemført. Det kan imidlertid ikke lade sig gøre uden hjælp fra jer forældre. Vi kan simpelthen ikke komme rundt på de forskellige ruter, hvis vi ikke har nogle forældre, der vil køre spejderne rundt, og som vil følge de små spejdere rundt på ruterne.

Vi er godt klar over, at mange forældre måske ikke umiddelbart synes, det er super sjovt at skulle rundt og sælge blomster / julekalendere eller dele madaffaldsposer ud. Men vi synes imidlertid, I skal prøve at se det som en mulighed for at få et lille indblik i spejderarbejdet, og få nogle hyggelige timer sammen med børnene. Salgsdagene og indsamlingerne er rigtig hyggelige, og folk er for det meste søde og imødekommende, når vi kommer rundt.

Derfor vil vi kraftigt opfordre til, at så mange forældre som muligt melder sig til at hjælpe eller på anden måde bakker op . Uden jer kan disse aktiviteter ikke gennemføres, og så får vi ingen penge i kassen til at købe materialer til spejdermøderne og turene.

Sammen løfter vi bedre. 

Evt. Spørgsmål til dette rettes til Formanden eller gruppelederen.

MVH. Lederne og bestyrelsen, De Blå Spejder I Rårup.

 

 Sidst rettet til D. 09 / 04-2021 MVH De Blå Spejder I Rårup.