Uniformsvejledning

Det Danske Spejderkorps bærer spejder uniform. Uniformen gør spejderne synlige, den viser ud ad til, at spejdere udgør en helhed, og den styrker fællesskabsfølelsen.

Spejdere har behov for at tænke på det praktiske i påklædningen og på de signaler, de sender i deres valg af påklædning. Vi ønsker ikke at blande vores uniform med dele fra andre uniformer, som for eksempel militærtøj.

Uniformering

Blå spejdere bærer en mørkeblå uniform med tørklæde. Den enkelte spejder bærer uniform, når han/hun bærer mørkeblå T-shirt, mørkeblå skjorte i kraftigt bomuld eller mørkeblå soft shell (se billedet). Mærker sys på den mørkeblå skjorte i kraftigt bomuld.    Spejdere vælger beklædning ud fra, hvad der er praktisk i forhold til vejret og den aktivitet, spejderne udfører. Det kan være en t-shirt på en sommerdag og en varm yderbeklædning på en vinterdag.

Tørklædet

Spejderne bærer tørklæde. Hver spejdergruppe vælger selv sine farver.

Placering af mærker

Her kan du se, hvor på uniformsskjorten de forskellige spejdermærker skal sys på. Tjek også fotoet i toppen af artiklen, der viser, hvor de forskellige mærker er syet på.

Højre front:
Over højre lomme skal du placere gruppens logo, og herunder dit Danmarksmærke. På selve lommen skal dit divisionsmærke sidde.

Højre arm:
På højre arm sidder alle dine færdighedsmærker (duelighedstegn), forløbsmærker og kilometermærker.

Venstre front:
Over venstre lomme sidder korpsmærket. På lommeklappen sidder dit gruppemærke. På lommen syr dit grensmærke på. Din årsstjerne skal du også sy på selve lommen.

Venstre arm:
På venstre arm sidder alle mærker fra ture, løb, lejre og spejdercentre. Det er også her, at dit særprægsmærke sidder, hvis du fx er søspejder.

Mærke placering på uniformen