Din rolle som forældre til en spejder.

Hvad kan I OG SKAL I som forældre gøre :

/var/folders/0c/0f981tt524v7lfcn8nh1yd240000gn/T/com.microsoft.Word/WebArchiveCopyPasteTempFiles/EC057.jpg

Her er nogle punkter du / i som forældre skal være opmærksomme på i forbindelse med, at jeres barn er spejder ved De Blå Spejder i Rårup.

  • Det er vigtigt, at i husker at give besked til barnets leder, hvis barnet ikke kommer til et spejdermøde. Skriv besked på messenger / den lukkede facebook gruppe eller du kan sende en sms til lederen, du kan finde telefonnummeret til lederen på hjemmesiden.
  • Det er også en god ide, hvis din spejder kommer 5 / 10 min. før spejdermødet starter, så han/hun er klar til mødet og til at vi skal hejse flaget kl. 17.00, så vi hurtigt kan komme i gang.
  • Da vi som spejdere er ude i alt slags vejr, er det vigtigt dit barn er klædt på efter vejret. Hvis børnene fryser, har de svært ved at deltage i de aktiviteter, vi laver, og får derfor ikke noget ud af at være med. Så sørg for, at spejderen har tøj på efter årstiden, og se på programmet om de skal være inde eller ude.
  • Hvis der er forhold omkring dit barn, som lederne skal være opmærksomme på, f.eks. allergi, ADHD, eller andet, er det vigtigt, at du fortæller det til lederen.
  • Sedler og Info vil som hovedregel blive sendt ud på Hjemmesiden, Email eller på den lukkede facebook gruppe. Det er vigtigt, at forældrene læser sedlerne / info og sørger for at få afleveret tilmeldinger til ture og arrangementer til tiden. Du kan også altid finde sedlerne på hjemmesiden under punktet sedler.

Kørsel:

For at vi kan komme ud på ture og lejre, er det nødvendigt for os, at der er nogle forældre, der vil hjælpe til med at køre, da vi ellers ikke kan få transporteret alle spejderne frem og tilbage. Snak evt. med andre forældre om samkørsel, så vi alle tænker på miljøet og ikke belaster miljøet mere end nødvendigt, samt at vi ikke belaster flere forældre end højst nødvendigt. Husk at skiftes, så det ikke er de samme forældre, der kører altid. Et hold forældre kører måske spejderne ud, og et andet hold forældre kan så hente spejderne hjem igen.

især 3 gange om året har De Blå Spejdere i Rårup aktiviteter, hvor vi virkeligt har brug for forældre hjælp, hvor vi sammen skal hjælpe spejderene med at skaffe penge til de aktiviteter, vi laver til de ugentlige spejdermøder og som tilskud til de ture og lejre vi tager på. Se dem herunder.

1. Madaffaldsposer husstands omdelling.

I Marts / april måned. Har spejderne til opgave at Husstands omdele madaffalds poser til hedensted kommunes affalds ordning ud til ca 1300 husstande i Rårup og opland. Dette kan vi ikke gøre uden at alle forældre hjælper til med kørsel af deres spejder rundt på spejderens tildelte veje, Hver spejder vil få tildelt et område, og x antal veje. hvor hver hustand skal have en pakke poser. I vil få en mail om dette, og poserne hentes i spejderhytten og de skal være ude inden en bestemt dato. Denne ordning er trådt i kraft i 2021 og grundt corona spejder nedlukning i 2021 har spejder lederne omdelt disse poser i 2021. så for spejderne bliver første gang i 2022.

2. Blomstersalg.

I maj måned holder vi hvert år blomstersalg. I den forbindelse har vi brug for, at forældrene hjælper til med at køre spejderne og blomsterne rundt.  I vil få en mail tilsendt omkring dette, når vi nærmer os tidspunktet for blomstersalg.

3. Julekalender salg.

I november måned sælger vi julekalendere. Her har vi også brug for forældre hjælp til at få spejderne kørt rundt på de forskellige ruter. Eller til at hjælpe din spejder med at stå og sælge julekalender ved købmanden i Hornsyld eller ved As Vig. Herudover skal vi også bruge forældrenes hjælp til at få solgt flest mulige kalendere til familie og venner.

Avis / Reklame indsamling.

Nedlagt af hedensted komune i 2021. og De Blå Spejdere i Rårup afholdte den sidste avis indsamling D, 20 / 03 - 2021.

Fremad rettet skal folks aviser og reklamer i deres egne skrallespande med start fra D. 01 / 05 - 2021.

Genbrugs Øer.

I forbindelse med avis / reklame indsamlingen har De Blå Spejder i Rårup også 2 genbrugs øer, som de skal passe og holde øje med, at der ser pænt og ryddeligt ud, eller om de er fyldte og skal tømmes. De to øer er i Rårup bag sognegården og i Bjerre ved den gamle skole. Kører I forbi, er I meget velkommen til at holde øje med øerne. Hvis du som forældre vil deltage i at passe en genbrugs ø så vil det være lækkert.

Du kan læse mere omkring, blomstersalg, julekalendersalg og Madaffaldsposer omdeling, og nødvendigheden af dette under punktet Pengegivende aktiviteter.

Rengøring af spejderhytten

De Blå Spejdere i Rårup deler spejderhytte med KFUM spejderne i Rårup. Men eftersom KFUM spejderne i 2018 / 2019 ligger i dvale, så er det De blå spejders ansvar at gøre spejderhytten ren i hele året. Da lederne har mange opgaver i forbindelse med spejdermøder og ture, har vi valgt at bede forældrene om hjælp til rengøring af spejderhytten. Du vil modtage nærmere besked om, hvad du som forældre skal gøre på et tidspunkt. Du kan se mere omkring rengøringen under punktet ”Rengøring af spejderhytten.

Husk på at din spejders leder, er leder af egen fri vilje.

De leder, som vi har ved de Blå Spejder i Rårup, er ubetalte ledere, helt af egen fri vilje, og de er leder hos spejderne, for at dit barn, kan gå til spejder i Rårup, for uden leder og frivillige, var der ikke længere noget, som der hed De Blå Spejder i Rårup.                                                                                                                                                                   Dit barn / vores spejdere, skal opføre sig ordenligt, og behandle alle lederne med respekt, den respekt går begge veje, lederne skal selvfølgeligt også behandle spejderne ordentligt. Vi har et spejder kørekort på hver spejder, og laver de noget, der ikke er i orden, ja så giver det et klip i spejder kørekortet. Vi skal kunne være her alle sammen, og det er desværre set, at et barn kan ødelægge en hele spejderaften for alle, så derfor er dette redskab en nødvendighed, men heldigvis ikke ret tit brugt, da den præventive virkning tit er nok i sig selv.

Når vi får en ny leder eller assistent indhentes der altid en børneattest. Går den ikke igennem ved politiet, ja så bliver vedkommende ikke leder/assistent. Der er indhentet børneattest på alle ledere/assistenter. Der er altid mangel på ledere og assistenter, og vi kunne godt bruge nogle flere hænder, så hvis du går og føler for det, og overvejer måske om du være behjælpelig på en eller anden måde, eller vil prøve at være assistent eller kommende leder, så hold dig endelig ikke tilbage. Der er brug for dig, hvis der skal være spejder langt ud i fremtiden i Rårup. Så kom og snak med os om,hvordan du kan bidrage til De Blå Spejder i Rårup i fremtiden.

Tjek evt. DDS hjemmeside. Bliv leder. https://spejder.dk/bliv-leder  Der er brug for dig. Og husk på at: Det er fedt at være at være spejder…

Drømmen var at vi var min. 2 leder pr gren, og gerne en eller flere assistenter ud over dette, jo flere ledere vi er jo bedre spejder er vi, og dermed kan vi give spejderne flere ture og oplevelser, 

Spejder kørerkortet.

Dit barn får ved de Blå spejder i Rårup, udleveret et Spejder kørekort,                                                                                                                                                                                                                                                                                                 På kørekortet er der mulighed for at få 3 klip. Der gives et klip i kortet, hvis ikke spejderen hører efter, truer andre eller driller andre spejdere, kalder lederne mærkelig ting og sager. Ja alt i alt gives der klip, hvis man ikke opfører sig ordentligt. 3 klip i kortet betyder, at man skal blive hjemme fra spejder den efterfølgende gang, og er det slemt nok, bliver der ringet efter forældrene,                                                                                                                                                                                                Vi skal kunne være her alle sammen, og det er desværre set, at et barn kan ødelægge en hele spejderaften for alle, så derfor er dette redskab en nødvendighed, men heldigvis ikke ret tit brugt, da den præventive virkning tit er nok i sig selv.

Hjælp til juleturen.  

De Blå Spejders årlige juletur, har vi altid brug for køkken hjælper, som kan stå for at lave maden, Tænker du som forældre at det kunne være noget for dig, eller kender du en, der ville være perfekt til at hjælpe til i køkkenet eller stå for det, det kunne være en moster, farmor, nabo, eller en søster til din spejder, så sig til. Vi har brug for dig. Der kunne måske også være andre tidspunkter hen over året, hvor spejderne har brug for en mad mor, eller en reserve bedste. Så er det noget for dig, skal du ikke holde dig tilbage.

Kage.  

Når spejderne tager på tur, må du meget gerne som forældre bage en kage, som spejderen kan tage med på turen. Det er noget som alle spejderne og leder sætter stor pris på, og som vi ser frem til, når vi har været ude og yde, så er kagen en lille fortjeneste, som tit får moralen op igen. Bare husk, at der skal gerne være kage nok til at alle. Tak.

Møder: Grupperådsmøde / generald forsamling og Arbejdsdage.

Mød op og deltag. De er til for spejdernes skyld, og det er her, at I som forældre kan se, hvad der sker, og måske hjælpe til med at sættes dit eller dit barns præg på De Blå Spejdere i Rårup i fremtiden.

Spejder Bestyrelser. 

Ingen formand og bestyrelser = ingen spejder i Rårup. 

Forhåbligt skal vi gerne have spejder aktivitet langt ud i fremtiden i Rårup. Men vi er en lille gruppe som der prøver at hænge i og ja vi kæmper hele tiden for overlevelse. Så vi har brug for at folk og jer som forældre, vi har brug for at i bakker spejderne op og i bliver en del af spejderne. for at der skal være spejer i Rårup, har vi har altid brug for ledere, assistender, en Rårup spejder formand, en Rårup spejder kasser, samt en velfungerene bestyrelse bestående af en gruppeleder repressentandt og en leder repressentandt, samt 2 forædre repressentandter samt 2 forældre supplanter. Derudover et velfungerne Rårup spejderhytte udvalg, bestående af en spejder hytte formand, en spejder hytte kasser, og 4 forælder representander. så kom heller end gerne ind i kampen for et godt og velfungerene spejder i Rårup. hver bestyrelse har ca 5 - 6 møder hen over året. kom og vær med til at gør en forskel.

PT. D. 08 / 04 - 2021 Har vi ingen formand ved De Blå Spejdere i Rårup. og vi skal have en formand for at drive spejder. så ingen formand = ingen spejder i Rårup.

Som det er lige nu sidder mange af lederne og forældre på dobbelt poster og det slider desværre på spejderne, så vi har brug for flere hænder. 

Andet spejder og forfalden arbejde.

Vi kunne godt bruge en eller flere til at slå græsset på spejder marken hen over sommeren, så sig til hvis du eller en du kender kunne være behælplig med dette.

Fundrasing, folk til at søge og rejse penge, til ture, angcemanger, renoveringer og forbedringer af spejderhytten, bålhytten, shelter, hegn om spejder marken, rejser, uddanelser af spejder og ledere, mm. lederne er igang med at rejse penge så vi kan få vores bålhytte med shelter, vi har bygge tilladelsen på plads i 2020 vi mangler bare de sidste penge og energi.

Hjemmesiden / tage billeder / IT. 

Pedel arbejde ved spejderhytten. 

Ideer. 

Har du ideer så kom med dem, vi hører gerne om dine ideer og forslag.

Sommer afslutning, fælles angcemanger, sov ude dage, mm.

Mød op og deltag. Det er ren kvalitetstid sammen med dit barn / spejder.                                                                                                                                                                                                                                                                                          Tag søskende med, hvis de da er inviteret med. Det kan jo være, at de er vores næste spejder.

De sociale medier. De Blå Spejder i Rårup på Facebook mm.

Støt os på facebook, del, syntes godt om og like,  https://www.facebook.com/De.Blaa.Spejder.I.Raarup.Offentlig.Side/  Få evt. din familie til at følge siden eller syntes godt om siden, så De Blå spejdere i Rårup bliver mere synlige i det offentlige rum, og lokal samfundet. Husk altid at holde en god og ordentlig tone på de sociale medier.                                                                                                                                                                                                                                                                            De Blå Spejdere i Rårup har 3 Facebook grupper:

Det er de 2 facebook sider, som du som forældre eller spejder følger.

  • Derudover er der en FB. side, som er en ren leder side, kun for aktive ledere, hvor lederne deler info. Der er ingen spejder og forældre adgang,

 

QR kode tilSpejdernes facebook       

QR kode på, Spejdernes Offenlige Facebook.

qr code til spejdernes Instagram                     

QR kode på, Spejdernes Instagram.                    

 Rårup spejder.Lukket facebook

QR kode på, Spejdernes lukkede facebook.

 

Husk at støtte dit barn.  

Det er vigtigt, at dit barn kommer til spejder hver gang, der er spejdermøder. Programmet er lagt efter, at spejderen kommer hver gang, og er man ved at tage et mærke, f.eks. knivbevis, på 4 mandage. Her får man ikke mærket, hvis man kun har været der 2 gange. Så hjælp med at din spejder kommer til alle møderne, selvfølgelig er man syg, ja så er man jo syg, og så må man tage den derfra, men går man f.eks. til skydning hver anden mandag og spejder de andre mandage, så var det måske bedre, at man kun gik til den ene aktivitet.  Turene er også lavet for, at alle spejderne, helst skal være med, for så får alle spejderne mest ud af det, så send roligt spejderen af sted, vi skal nok passe godt på dem.

Udstyr.

Spejder er lig med ude liv. Og ja det kræver desværre en del udstyr, men det går desværre ikke, at man sender sit barn på en vinter overnatningstur, hvor spejderne skal sove ude i shelter i -10 C frost, i en sommer sovepose, der har en komfort temperatur på + 10 C, da alle spejderne og leder så får en dårlig oplevelse. Er du i tvivl, så kom hellere og spørg lederen. Vi hjælper gerne til med råd og vejledninger.  Lad nu være med at gå ud og købe for 12000 kr udstyr dagen efter, at I har meldt jeres barn ind som spejder. Det kan jo være, han / hun holder igen efter 3 måneder, (ikke at vi håber det), men husk fornuften, det er tit dyrt grej. Der findes heldigvis meget godt udstyr derude, som er ganske lidt brugt, og det er tit godt nok til en opstart.             Ellers tjek vores Links  side, der er nogle gode udstyrs butiker på. og husk at få et kort af spejderlederen, til spejdersport, så i kan få 10 % rabat på køb ved dem. 

Give tilladelser.

Vi vil rigtig gerne have forældrenes tilladelser, til kørsel, svømning, tage billeder, klatre, facebook mm. så kan få det bedste ud af vores turer, og så vi kan dele oplevelsen med andre og med jer, så I kan se, hvad jeres børn oplever, når de er på turer og lejre mv. og ikke mindst for at andre forældre kan se, hvorfor at deres børn skal blive spejder hos os.

Tak til alle forældrene, for din hjælp, støtte og opbakning. Den er guld værd.

MVH. Lederne og bestyrelsen, De Blå Spejder I Rårup.

 

Sidst rettet til D. 09 / 04 - 2021 MVH De Blå Spejder I Rårup.