Historien om de Blå Spejdere i Rårup

Rrup spejder navn Tekst

Historien om De Blå Spejdere i Rårup:

De Blå Spejder Rårup er startet i 1959 som Rårup pige spejdere.

Gruppen er startet af Gertrud Søndergård, som der tidligere var assistent i Barrit Gruppen, men da hun på et tidspunkt blev opfordret af lokale forældre til at starte en spejder gruppe op i Rårup, syntes hun, at det var en rigtig god ide, så Gertrud Søndergård gik igang, og fik så startet Rårup pige spejdere op i 1959.

Gruppen startede med ca. 30 piger (11-13 år), og vedblev trods sammenlægningen af DDS og DDP i 1973 med at være en ren pigegruppe frem til 1996, hvor de første drenge blev optaget.

Gruppen havde i begyndelsen til huse i skolens kælder for senere at flytte til Ravnholt og senere igen, flytte til den gamle skole (Bygaden 2). I 1984 flyttede vi så til vores nuværende hytte på Sindballevej 5, som vi så har delt med KFUM-spejderne i Rårup frem til 2018, hvor KFUM spejderne i Rårup valgte at gå i dvale, for så desværre senere i 2020 at lukke helt ned. Så fra 2020 er der kun De Blå Spejdere I Rårup tilbage på Adressen Sindballevej 5 i Rårup, og dermed er De Blå Spejdere i Rårup, den eneste spejder gruppe tilbage i Rårup. 

I 2005 blev det besluttet at ændre navnet, fra Rårup Pige Spejdere, til De Blå Spejdere i Rårup.

i 2018 Valgte De Blå Spejdere I Rårup, at Starte op med Familiespejd, og det skulle vise sig at blive en rigtig god susses, det gik lidt stille i starten, men i 2020 var vi oppe og have ca 10 spejdere i alderen 3 - 6 år plus deres forældre.

i 2019 valgte De Blå spejdere i Rårup, og starte en Klan spejdere gruppe op, og det skulle også vise sig at blive en susses, der er i 2020 ca 8 Klan spejdere. 

vi er så derudover ca. 25 - 35 spejdere, både piger og drenge i alderen 6-16 år, fordelt på 4 grenene. Mikro, Mini, Junior og Trop.

Rårup Spejder Logopng

Hvordan bliver mit barn spejder i Rårup
De Blå Spejder I Rårup.

Hvordan bliver mit barn spejder i Rårup

Skriv eller ring til Gruppelederen, Eller mød op til et spejdermøde i spejderhytten, så kan du få mere info om hvordan du eller dit barn bliver spejder ved de Blå Spejder i Rårup, Tryk på knappen herunder for at se mere info.